Gündem

DENİZLİ VALİLİĞİNDEN DUYURU

Denizli Valiliğinden Duyuru

5 Kasım 2021
32 ay önce

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 23. maddesine göre, Vali Ali Fuat ATİK başkanlığında toplanmıştır.

Sağlık Bakanlığımız tarafından ''Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı'' ve ''Tamamlayıcı Beslenme Programı'' yürütülmektedir. Programların temel amacı; bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirtilmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6 aydan sonra uygun tamamlayıcı besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve sonrasına kadar sürdürülmesidir. Program kapsamında Sağlık Bakanlığının 18/10/2021 tarihli 2021/10 sayılı Genelgesi gereği; Bebek ve Küçük Çocuk Beslenme Programları Uygulama Rehberi’nde “Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararı veya İl Genel Meclisi Kararı ile ilde programın desteklenmesini sağlayarak üst düzey il yönetiminin programa dahil edilmesi sağlanacaktır.” denilmektedir.

Bu itibarla “Altın Bebek Dostu İl”  ünvanına sahip olan İlimizde, uygulanmakta olan bebek sağlığı ve gelişimi için gerekli düzenlemelerin 2022 yılında da devam ettirilmesinin sağlanması açısından aşağıdaki kararlar alınmıştır.

İlimizde “Altın Bebek Dostu İl” Kapsamında Yapılacak Faaliyetler:

Oy birliğiyle karar verilmiştir.

En İlgi Çeken Haberler