Denizli’nin Pamukkale ilçesinde 4,5 milyon liralık telefon dolandırıcılığına yönelik 5 ilde düzenlenen operasyonda 8 şüpheli yakalandı, 6’sı tutuklandı
Denizli İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Pamukkale ilçesinde meydana gelen nitelikli dolandırıcılık olayını kısa sürede aydınlattı.
Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz şahıslar kendilerini kamu görevlisi (polis, asker ve savcı) olarak tanıtarak bir vatandaşı kandırdı. Şüpheliler, mağdurun evinde bulunan ziynet eşyaları ile nakit parayı elden teslim alarak yaklaşık 4 milyon 500 bin TL değerinde dolandırıcılık gerçekleştirdi.
5 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Olayın ardından çalışma başlatan JASAT ekipleri, kapsamlı araştırmalar sonucu dolandırıcılık olayına karıştığı belirlenen 8 şüpheliyi tespit etti.
Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında Denizli merkezli İstanbul, Kocaeli, Mersin ve Şanlıurfa olmak üzere toplam 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Operasyonda 8 şüpheli de kaçmalarına fırsat verilmeden yakalanarak gözaltına alındı.
6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6’sı tutuklanarak Denizli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi. Bir şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulanırken, diğer şüpheliyle ilgili adli sürecin devam ettiği öğrenildi.
Jandarma ekipleri, vatandaşları kendilerini polis, asker, savcı veya kamu görevlisi olarak tanıtıp para ve ziynet eşyası isteyen kişilere kesinlikle itibar etmemeleri konusunda bir kez daha uyardı.