Gündem

DENİZLİ’DE BULUNDU!

Denizli’de Bulundu! Büyük Şaşkınlık Yarattı

10 Kasım 2021
32 ay önce

Denizli’de siyam ikizi olan birbirine yapışık kara kaplumbağa bulundu. Pamukkale travertenleri yakınlarında bulunan birleşik kaplumbağalar şaşkınlık yaratırken, kaplumbağalar Pamukkale Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğretim üyeleri tarafından koruma altına alındı.

Denizli’de vücutları yemek aramalarına engel oluşturduğundan dolayı doğada çok nadir bulunan siyam ikizi kaplumbağa bulundu. Pamukkale travertenlerine yakın bir bölgede bir vatandaş tarafından bulunan siyam ikizi kara kaplumbağalar, büyük şaşkınlık yarattı. Kaplumbağalar daha sonra Denizli Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Kaplumbağaların yaklaşık 1 aylık olduğu tahmin ediliyor. 

BAKIMI PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ÜSTLENECEK

Ekipler tarafından ilk muayenesi yapılan kaplumbağalar daha sonra Pamukkale Üniversitesi Biyoloji Bölümünden Prof. Dr. Serdar Düşen ve Prof. Dr. Eyüp Başkale’ye teslim edildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Hamdi Akan, siyam ikizi Kara Kaplumbağanın Pamukkale Üniversitesi tarafından en iyi koşullarda bakımının yapılarak yaşamına devam edeceğini söyledi.

En İlgi Çeken Haberler