Gündem

VİRÜSÜN YENİ HEDEFİ GENÇLER HAMİLE KADINLAR VE ÇOCUKLAR MI?

Virüsün Yeni Hedefi Gençler Hamile Kadınlar Ve Çocuklar Mı?

9 Eylül 2021
34 ay önce

Virüsün yeni hedefi gençler, hamile kadınlar ve çocuklar mı? Türkiye’nin farklı illerinde son 5 günde içinde yaşları 16 ile 30 arasında değişen 4 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Denizli’de, ilk ve ortaöğretim çağındaki bazı çocukların yakalandığı koronavirüs nedeniyle hastaneye yattığı ileri sürülüyor. Son günlerde sıkça dillendirilen virüsün yeni varyantının çocuklar, gençler ve hamile kadınlarda daha etkili olduğu ile ilgili söylemler paralelinde son 5 günde 4 kişi hayatını kaybetti. Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi 22 yaşındaki Nurcan Keskin, Meslek Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Murat Aktaş yakalandıkları Covid-19 virüsüne yenik düştüler.  

DOĞUMA 1 AY KALMIŞTI

Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerinde de ise testi pozitif çıkan 30 yaşındaki Ceylin Göktaş, hastanede doğum yaptıktan bir gün sonra koronavirüs belirtileri gösterdi. 10 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden genç anne çocuğunu kucağına almadan hayatını kaybetti. İkiz çocuğa hamile olan Nursel Aksoy ise doğuma bir ay kala korona virüse yakalandı. Durumu ağırlaşan genç kadın yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımda sezaryen ile alınan genç kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşama veda etti.

60 YAŞ ÜSTÜ İÇİN TEHLİKELİ İDİ GENÇLER İSE TAŞIYICI

Geçtiğimiz yıl virüsün tehlikesi nedeniyle 65 yaş üstü kişilere sokağa çıkmama yasağı getirilmişti. Gerekçe olarak, 65 yaş üstü kişilerde virüsün daha etkili olduğu ileri sürülmüştü. Kronik rahatsızlığı olan gençlerde de tehlikeli olabileceği belirtilen virüsün özelikle çocuklarda etkili olmadığı ileri sürülmüştü. Sağlıklı gençler ile çocukların taşıyıcı olmalarından endişe edilirken yaş ilerlemesine bağlı olarak virüsün tehlike boyutunun artığı vurgulanmıştı. Virüsün Türkiye’de görüldüğü ilk aylarda ağırlıklı bir şekilde 65 yaş üstü vatandaşlar, yoğun bakıma yatırılırken ölüm oranı da bu yaş üstünde fazla görülmüştü.

VİRÜS YAŞA BAKMIYOR MU?

Mutasyon geçiren virüsün yeni varyantlarının gençlerde ve çocuklarda da tehlikeli olduğu gözlenirken yetkililerden bu yönde henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak Denizli’de, virüsten dolayı hastane yatan kişiler arasında çocukların ve gençlerin bulunduğu da sık sık dillendirilirken 5 günde 4 kişinin hayatını kaybetmesi de endişelendirmeye başladı.

En İlgi Çeken Haberler