Gündem

DENİZLİ’DE AKIL ALMAZ HIRSIZLIK

Denizli’de Akıl Almaz Hırsızlık. Hırsızlar Bile Bu Hırsızlığa Şaşıracak

11 Haziran 2019
63 ay önce

Denizli’de meydana gelen hırsızlık olayı “Bu kadar da olmaz” dedirtti. İhbar üzerine emniyet güçlerinin önlerine keserek yakaladığı 4 hırsızın yaptıkları akıllara durgunluk verdi. Hırsızlık olayı, Merkezefendi İlçesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, 29 Ekim Bulvarı’nda meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet Akif Ersoy Mahallesindeki yapımı devam eden bir inşaata giren Oktay G. Mehmet K. ve Mustafa Ç. isimli hırsızlar, farklı günlerde yaklaşık 70 Bin TL değerinde olduğu tahmin edilen malzemeyi 20 EG 119 plakalı açık kaza ticari araca yükleyerek olay yerinden uzaklaştı. 10 gün içerisinde 5 kez aynı inşaata girerek malzeme çalan hırsızlar son işlerinde yakayı ele verdi.   

POLİS AFFETMEDİ…

Üst üste yaşanan bu inşaattan hırsızlık olayı sonrası harekete geçen Polis, hırsızları son işinde suçüstü yakaladı. İnşaattan çaldıkları iskele ve kalıpları yükledikleri araç ile kaçmaya başlayan hırsızların peşine düşen Polis, Sümer Mahallesi, 3. Sanayi Sitesi Sitesi Işıklarında hırsızların aracının önünü kesti. Karşısında Sivil ve Resmi Polisleri gören 3 hırsız neye uğradıklarını şaşırdı. Araçtan inip yaya olarak kaçmaya yeltenen hırsızlar Polis tarafından kıskıvrak yakalandı. Ters kelepçe takılan hırsızlar ifadesi alınmak üzere Polis Merkezine götürüldü.

10 GÜNDE 5 KEZ HIRSIZLIK...

Bayramdan 2 gün önce inşaattan ilk hırsızlık olayının gerçekleştiğini söyleyen Mustafa G., “Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki inşaattın taşeron firmasıyız. Hırsızlar bayrama iki gün kala ilk hırsızlık olayını gerçekleştirdiler. Bayramın birinci ve ikinci ve üçüncü günü gündüz inşaatta gelerek kamyonu yükleyip götürmüşler. İnşaattın yanında bulanan bir işyerinin sahibi son hırsızlık olayı gerçekleşirken bizi aradı. 3 kişinin bir kamyonla inşaatta gelerek malzemeleri yüklediğini söylediler. Plakayı almalarını söyledik. İnşaatta gittiğimizde inşaatta bir şey bırakmadıklarını gördük. Polise plakayı vererek hırsızlık olayını ihbar ettik. Polis peşlerine düştü ve Sümer Mahallesi 3. Sanayi’de hırsızların önünü kesti. Kamyonda çalınan malzemelerle birlikte yakalandılar. Son hırsızlık olayındaki malzemeleri kurtardık ama diğer 3 hırsızlık olayındaki malzemeleri Sarayköy’de satmışlar. Bizim canımızı yakan bu hırsızların başkalarının da canını yakmasın” dedi.

ÇALDIKLARINI SARAYKÖY’DE SATMIŞLAR…

Polis Merkezinde ifadeleri alınan Oktay G. Mehmet K. ve Mustafa Ç. isimli hırsızlar daha önce çaldıkları malzemeleri Sarayköy İlçesine götürerek sattıklarını itiraf ettiler. Son yakalanan malzemeler ise sahibine geri verilirken, ifadeleri alınan hırsızlar adliyeye sevk edildi.

TUTUKLANDILAR…

Polis Merkezinde yapılan incelemenin ardından Adliyeye sevk edilen Oktay G., 2 açıktan hırsızlık, Mehmet K., 2 açıktan hırsızlık ve 1 evden hırsızlık, Mustafa Ç. ise 2 açıktan hırsızlık suçlarından arandıkları da ortaya çıkınca, adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

En İlgi Çeken Haberler