Gündem

DENİZLİ’DE LİNÇ GİRİŞİMİ

Denizli’de Meydana Gelen Bıçaklanma Olayında Vatandaşlar Olay Anının Fotoğrafını Çekmek Yerine Önce Kadını Kurtardı Sonra Saldırganı Etkisiz Hale Getirdi

22 Ekim 2019
58 ay önce

Denizli’nin Sırakıpılar Mahallesi, Denizli Devlet Hastanesi’nin yanındaki Özay Gönlüm Poliklinikleri bulunduğu kısımda dini nikahlı eşiyle tartışan şahıs bıçağını çekerek 2 küçük kız çocuğunun gözü önünde Sığınma Evleri’nde kalan kadını önce darp etti sonra da bıçakladı. Bacağından yaralanan kadın ve çocukların ağlama ve bağırma sesini duyan vatandaşlar, koşarak olay yerine gittiler. Yaşları 30 il 45 arası olan vatandaşlar eşini bıçaklayan saldırganı etkisiz hale getirerek elindeki bıçağı aldılar. Bacağından iki kez bıçaklanan kadın için de olay yerine sağlık ekipleri çağırdılar.

LİNÇ ETMEK İSTEDİLER

2 küçük kız çocuğunun önünde annelerini bıçaklayan babayı etkisiz hale getiren vatandaşlar, saldırganı dövdüler. Linç etmek istedikleri saldırganı polis vatandaşın elinden zor kurtardı. Görgü tanıkları verdikleri bilgilere göre, bıçaklı saldırganı döven vatandaşlar, “2 kız çocuğunu da hiç düşünmedin. Bu iki çocuğun gözü önünde nasıl bunu yaparsın. Adamlığından utan” diyerek dövdükleri saldırganı olay yerine gelen polisler zor ellerinden aldı.

VATANDAŞ ARTIK DAHA DUYARLI

İmam nikahlı eşi tarafından bıçak darbeleriyle yaralanan kadını kurtarmak için saldırganın üzerine atlayan vatandaşların bu duyarlı davranışını taktir eden görgü tanıkları, “Kimse kavgayı izlemeyi veya fotoğraf çekmeyi düşünmedi. Doğrudan olaya müdahale ettiler. Yaşları 30-45 arasında değişen vatandaşların bu duyarlılığı yaşanan kadın cinayetleri olaylarına örnek olmalı. Televizyonlarda kadın eşi veya yakını tarafından öldürülürken seyreden veya fotoğraf çekenlere örnek olmalı. Bir canı kurtarmak fotoğraf çekmekten daha önemli. Bugün Denizli’de bunu gördük” dediler.

En İlgi Çeken Haberler