Gündem

VALİ KARAHAN İLE BAŞKAN ZOLAN’DAN GYROCOPTER TURU

Vali Karahan İle Başkan Zolan’dan Gyrocopter Turu

30 Ekim 2018
71 ay önce

Denizli’de Gyrocopter isimli hafif uçuş araçlarıyla çevre şehirlere hava taksi uçuşları başta olmak üzere Pamukkale ve antik kentler üzerinde uçuşlar yapan Pamair Havacılık, Vali Hasan Karahan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlene törenle açılışı yapıldı. Vali Karahan ve başkan Zolan, açılışın ardından Gyrocoptera binip pilotla birlikte havadan Pamukkale ve şehir turu attı. Denizli Valisi Hasan Karahan açılışta yaptığı konuşmada, ‘burası Denizli. Yerli ve Milli bir yatırım ise bunun adı Gyrocopter olmaz. Garikopter olur. Hem Denizli’ye özgü de olmuş olur’ esprisi davete katılan herkesi tebessüm ettirdi.

Denizlili girişimci Hüseyin Ümit Ercan, tarafından kurulan ve Türkiye’nin ilk hava taksi olma özelliği taşıyan Gyrocopter isimli hafif uçuş araçlarıyla uçuşların yapıldığı Pamukkale yolundaki Pamair Havacılık Cumhuriyet Bayramı kapsamında törenle açıldı. Açılış kurdelası Vali Hasan Karahan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından yapıldı. Açılışın ardından Vali Karahan ve başkan Zolan, Türkiye’nin ilk hava taksisi olan ve Pamukkale ile antik kentler üzerinde uçuşlar yapılan hafif hava araçlarını inceledi. Ardından Vali Karahan ve başkan Zolan, hava taksi Gyrocoptera binerek Pamukkale travertenleri ve antik kentler üzerinde tur attı. Uçuş sonrası açıklama yapan Vali Karahan, “Kuş gibi uçuyor, nutkum tutuldu, balonla uçmuştum ama bu farklı bir deneyim oldu. Çok güzel bir duygu” dedi. Başkan Zolan ise uçuştan büyük keyif aldığını ifade ederek, “Havadayken sakin ve özel hissediyorsunuz. Havadan eşsiz travertenleri görmek ayrı bir güzel, şehrimizi de gördük. Turizm, adrenalin ve spor anlamında bu tür faaliyetler çok önemli. Tavsiye ediyorum. Havada uçarken güven konusunda sıkıntı yok, karada araçlardan daha güvenli, çünkü yalnızsınız” diye konuştu.

Pamair Havacılık sahibi Hüseyin Ümit Ercan, Vali ve başkana açılışın ardından Cumhuriyet uçuşu yaptırdıklarını belirterek, “Açılışımız Cumhuriyet bayramına denk geldi. Amacımız turistik uçuşların yanı sıra hava taksi faaliyetlerinde de bulunmak. Ege’nin ortasında bir şehiriz. Çevre illere 1 saat 15 dakikada mesafede bulunuyoruz. Burada Pamukkale ve antik kentler üzerinde kısa turlar atarak iç ve dış turizme hizmet veriyoruz. Çevre illerde havalimanlarına ve 500 metre uzunluğu olan çim yada asfalta rahatlıkla inebiliyoruz. Uçuşlarımıza katılan herkes, çok mutlu oluyor. Doğru bir iş yaptığımızı düşünüyoruz” dedi.


En İlgi Çeken Haberler